Husk ESTA Når Turen Går Til USA

Statue of Liberty seen from the Circle Line ferry, Manhattan, New York

Når man planlægger sin rejse til USA, er der mange ting man skal sætte sig ind i. Man skal blandt andet tage stilling til hvilke seværdigheder man vil besøge, hvor man skal bo, hvordan man kommer rundt og så videre. Det er dog vigtigt at man også husker at ansøge om et ESTA, således at man er sikret indrejse. Man kan som EU-borger let komme til at glemme, at man skal bruge et visum for at rejse til langt de fleste lande i verden. Heldigvis er processen dog super simpel når man som EU-borger skal besøge USA, og der er desuden en lang række hjemmesider hvor man kan få hjælp til af udfylde ens ESTA-ansøgning, så som f.eks. nemtesta.dk. Det er desuden vigtigt at ansøge i god tid, da der kan gå indtil flere dage før man får svar på sin ansøgning.

Når du har fået godkendt din ESTA-ansøgning er den til gengæld også gyldig i to år, eller indtil at ens pas udløber. Det kan derfor være at du allerede har et gyldigt ESTA, hvis du har besøgt USA indenfor de sidste to år. Det er dog selvsagt en god idé at tjekke statusen på ens ESTA, inden man bestiller rejsen. En anden god ting ved ESTA-systemet, er at det er fuldstændigt digitalt, hvorfor du ikke behøves at medbringe nogle dokumenter. Du skal blot bruge dit pas og dit ansøgningsnummer. Det kan dog være en god idé at have en digital eller fysisk kopi af din ansøgning med, så du ikke glemmer dit ansøgningsnummer.

Selvom at et ESTA gælder i indtil to år, så skal du være opmærksom på at du kun kan opholde dig lovligt i USA i op til 90 dage af gangen, og at der skal gå tid i mellem hver rejse, således at det ikke virker som om at du bor der ulovligt.

Det amerikanske flag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *